Huylu Huyundan Vazgeçmez Atasözü ile İlgili Kompozisyon

  Merhaba arkadaşlar, bugün de‘Huylu Huyundan Vazgeçmez’atasözü ile ilgili güzel bir kompozisyon oluşturduk sizler için. Huylarımız hakkında...

 

Merhaba arkadaşlar, bugün de‘Huylu Huyundan Vazgeçmez’atasözü ile ilgili güzel bir kompozisyon oluşturduk sizler için. Huylarımız hakkında kısa ve bilgilendirici bir kompozisyon yazdık. Bu yazıyı yazarken güzel bir başlık yazmayı unutmadık ve giriş gelişme sonuç bölümlerine dikkat ettik. İyi okumalar.

 


HUYLARIMIZ 

   Huy; bizim kişisel özelliklerimiz, vazgeçmeyeceğimiz davranışlarımız anlamına gelir. Bir insanın kendisine özel davranışları o kişinin kendisini oluşturur. Bizim nasıl biri olduğumuzu huylarımız belirler. Hal ve davranışlarımız, olaylarda düşünme şeklimiz, sadece bize özgü olan özelliklerimiz kısacası bizim kendimiz olunca yaptığımız davranışların hepsi bizim huyumuzdur.

   Eğer bizler tavrımızı ortaya koyarken insanları rahatsız edecek davranışlarda bulunursak en yakınlarımız olsa bile onların gözünde değerimiz kaybolur, çevremizdekiler tarafından önemsenmez ve hor görülürüz. Bu yüzden saygılı birer insan olmak için özen göstermeli, bunun sonraki yaşamımızda da şimdiki yaşamımızda da çok etkili olduğunu kavramalı ve ona göre davranmalıyız. Ama herhangi bir kişi huyundan asla vazgeçmez. Yani kişi yedisinde neyse yetmişinde de o dur. Bizim kişilik özelliklerimiz yaşamımızda büyük rol oynar. Kendi tavırlarımızı, özelliklerimizi, huylarımızı kendimiz şekillendiririz. Bunu bir başkası istese de yapamaz. ‘Ağaç yaş iken eğilir’ atasözü de anlamını buradan kazanmıştır.

   Küçük yaşta huylarımızı düzeltip kendimize çekidüzen verirsek büyüyünce de öyle oluruz. Fakat büyüyünce huylarımız tam yerine oturmuş durumdayken bunu değiştirmek birnevi imkansızdır. Bizler de küçükken huylarımızı, davranışlarımızı en iyi şekilde şekillendirelim ki hepimiz gelecek zamanlarda birer değerli insan olalım.

-SON-

YORUMLAR

Ad

HİKAYELER,3,KOMPOZİSYON,30,ŞİİRLER,1,
ltr
item
Kısa Kompozisyon Örnekleri: Huylu Huyundan Vazgeçmez Atasözü ile İlgili Kompozisyon
Huylu Huyundan Vazgeçmez Atasözü ile İlgili Kompozisyon
Kısa Kompozisyon Örnekleri
https://www.kisakompozisyon.com/2022/04/huylu-huyundan-vazgecmez-atasozu-ile.html
https://www.kisakompozisyon.com/
https://www.kisakompozisyon.com/
https://www.kisakompozisyon.com/2022/04/huylu-huyundan-vazgecmez-atasozu-ile.html
true
3415939617036175332
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content