Medeniyet ile İlgili Kompozisyon

 Merhaba a rkadaşlar, Medeniyet ile ilgili kompozisyonlar oluşturduk sizler için. Medeniyet hakkında kısa ve uzun iki kompozisyon yazdık. Bu...

 Merhaba arkadaşlar, Medeniyet ile ilgili kompozisyonlar oluşturduk sizler için. Medeniyet hakkında kısa ve uzun iki kompozisyon yazdık. Bu yazıları yazarken güzel bir başlık yazmayı unutmadık ve giriş gelişme sonuç bölümlerine dikkat ettik. İyi okumalar.



                           MEDENİ TOPLUM

  Medeniyet; bir toplumun tüm unsurlarını yani maddi manevi varlıklarını, düşüncelerini, bilimini, sanatını, teknolojisini, gelenek ve göreneklerini kapsayan bir kavramdır.

  Medeni bir toplum oluşması için insanlar uyum içinde yaşayıp birbirlerine destek olmalıdır. Medeniyet toplumsal birliktelik için önemli bir yer kaplamaktadır. Medeni olmayan toplumlarda yaşamak insanlar için olumlu değildir. Çünkü medeniyetin olmadığı bir yerde huzur ve dayanışma da yok demektir.

  Medeniyet sayesinde insanlar çeşitli faaliyetlere katılıp birbirleriyle sosyalleşiyorlar. Bu da toplum içi birlikteliğin, dayanışma ve yardımlaşmanın artması anlamına gelir.

    -SON-


Medeniyet ile ilgili kompozisyon
Medeniyet


 MEDENİYETİN ÖNEMİ

  Medeniyet kelimesinin anlamı; bir toplumun tüm unsurlarını; maddi manevi varlıklarını, düşüncelerini, bilimini, sanatını, teknolojisini, gelenek ve göreneklerini kapsayan bir kavram olarak tanımlanmaktadır. Medeni bir toplum olmak; o toplumda yaşayan insanların birbirleriyle her zaman dayanışma içinde olmaları ve kültürel faaliyetlerini yerine getiren bir devlet olmalarıdır.


  Medeni bir toplumda herkes kendi fikrini açık bir şekilde söyleyebilmeli, doğru bilgilere ulaşılıp insanlara sunulmalı, gelenek görenekler ihmal edilmemeli, sanatın  bizlere kattığı renkler göz önüne alınıp sanat yaygın olmalı, Teknolojisi gelişmiş bir ülke olmalı yani kısacası iyi bir toplumda olması gereken birçok özelliğe sahip olmalıdır. Medeniyet, insanların birbirine maddi ve manevi açıdan hiç bir kötü yorum yapmadığı bir kavramdır. Bizler de medeniyet içinde yaşamak istiyorsak çeşitli faaliyetlere katılıp insanlarla iyi anlaşmalıyız.

  Eğer bizler herkesin gözünde güzel, gelişmiş, kültüre önem veren bir toplum olmak istiyorsak bu konulara dikkat etmeli herhangi bir kusurda bulunmamalıyız. Unutmayın ki medeniyet bizlerin olumlu bir yaşam içinde hayatımızı sürmemiz için çok önemlidir.


-SON-



YORUMLAR

Ad

HİKAYELER,3,KOMPOZİSYON,30,ŞİİRLER,1,
ltr
item
Kısa Kompozisyon Örnekleri: Medeniyet ile İlgili Kompozisyon
Medeniyet ile İlgili Kompozisyon
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEgeMKlz8-SqPsZma5IL4r6s_EnambwPBiSWXt5rBaLb582KZU7TTx5eZ23qlgrOoxax2OddoBwlZoFFv-q1tTVD8qYZ753wDS2ax4NwQ_0unCq1G6IKCMUzgyjb-GbXlUF5cZWtX-rmFKVGFiwmAxJicLePSo1-bvRF1d91INqGhJphHllyRnQEqjGL-A=w320-h147
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEgeMKlz8-SqPsZma5IL4r6s_EnambwPBiSWXt5rBaLb582KZU7TTx5eZ23qlgrOoxax2OddoBwlZoFFv-q1tTVD8qYZ753wDS2ax4NwQ_0unCq1G6IKCMUzgyjb-GbXlUF5cZWtX-rmFKVGFiwmAxJicLePSo1-bvRF1d91INqGhJphHllyRnQEqjGL-A=s72-w320-c-h147
Kısa Kompozisyon Örnekleri
https://www.kisakompozisyon.com/2021/11/medeniyet-ile-ilgili-kompozisyon.html
https://www.kisakompozisyon.com/
https://www.kisakompozisyon.com/
https://www.kisakompozisyon.com/2021/11/medeniyet-ile-ilgili-kompozisyon.html
true
3415939617036175332
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content