Eğitimin Önemi ile İlgili Kompozisyon

Arkadaşlar, bugün sizlere eğitim ile ilgili iki yazı yazdık. Yazılarımızı yazarken güzel bir başlık eklemeyi de ihmal etmedik. Yazımızın gir...

Arkadaşlar, bugün sizlere eğitim ile ilgili iki yazı yazdık. Yazılarımızı yazarken güzel bir başlık eklemeyi de ihmal etmedik. Yazımızın giriş gelişme ve sonuç bölümlerinden oluşmasına dikkat ettik. Umarım beğenirsiniz. İyi okumalar.

eğitim konulu kompozisyon
Eğitimin Önemi



 EĞİTİM 

   Eğitim; belli bir bilim dalında, belli bir konuda bilgi ve beceri kazandırma, yetiştirme ve geliştirme işi olarak hepimizin bilincindedir. Eğitim bizlere bilmediğimiz ilginç bilgiler öğretir. Eğitim her zaman bizi bırakmadan bizleri takip eder.

   Eğitimin olduğu yerde bizler hem mantıklı düşünüp önümüze çıkan zorlukları atlatabiliriz. Eğitim bizlere pek çok şey öğrettiği gibi bizlere çeşitli görevlerde de yardımı olur. Eğitim olmasaydı bizler yeni bilgiler öğrenemeyeceğimiz için belki de önümüze çıkan zorlukları atlatamayacaktık. Bu nedenle eğitimi hafife almamalıyız.

   Birçoğumuz okullarımızda öğretmenlerimiz tarafından eğitim görüyoruz. Öğretmenlerimizin katkıları bizim üzerimizde çok fazladır. Bizler öğretmenlerimiz tarafından bize verilen görevleri aksatmadan yerine getirmeliyiz. Yeni bilgiler öğrenmek için hevesli olmalıyız.

-SON- 

 


EĞİTİMİN ÖNEMİ 

   Eğitim; “yeni kuşakların toplum yaşamında yerlerini almaları için gerekli bilgi, beceri ve anlayışları edinmelerine, kişiliklerini geliştirmelerine yardım etmek” olarak bilinir. Eğitim, bizlerin geleceği için çok önemli bir husustur. Eğitim, bizim karşımıza çıkan zorlukları aşmamızda bizlere yardımcı olur. Bizler eğitimi hafife almamalı ve eğitimi küçümsememeliyiz. Birçoğumuz okullarımızda öğretmenlerimiz tarafından eğitim görüyoruz.

Öğretmenlerimiz bizlere eğitimin en iyisini vermek için uğraşırken bizlerde onların bizlere verdiği görevleri aksatmadan yerine getirmeliyiz.

 

   Ders çalışırken, bunu bir zorunluluk gibi değil de, bir başarı olarak düşünmeli ve aktif bir şekilde çalışmalıyız. Ders çalışırken dikkatimizi dağıtacak şeylerle uğraşmamalı ve dikkatle ders çalışmalıyız. Eğitim basamakları 4’e ayrılır. Bunlardan ilk başı yani okul öncesi olarak sayılan eğitim; anaokulunda başlar. Anaokulu, çocukların ilk eğitime başladığı basamaktır. Ondan sonra ise İlkokul ile devam eder. İlkokulda öğrenciler ana sınıfını bitirip ilkokula geçmiş olurlar. İlkokulun bir üstü ise ortaokuldur. Ortaokuldan sonra ise lise ve liseden sonra da üniversite gelir. Üniversite son basamaktır. Üniversiteden sonra öğrenciler, artık sınava girip meslek sahibi olma şansı elde ederler.

 

    Küçükken eğitim almayan bireylerin büyüyünce eğitim alması biraz daha zorlaşır. Bu nedenle eğitimler küçük yaşta başlatılır. Buna bağlı olarak; “Ağaç yaş iken eğilir” sözü de buna örnektir. Eğitim sadece bizim bildiğimiz okul dersleri değildir. Bunların dışında hayattan alınan eğitimlerde içinde bulunur. Hayattan aldığımız dersler bizlere yeni şeyler öğretir. Örneğin bir yanlış yaptığımız bir olay sonucunda bunun kötü bir davranış olduğunu anlarız ve bir daha bu hatayı yapmamaya dikkat ederiz. Bu nedenle sadece okul derslerimize değil, hayattan aldığımız dersleri de dikkate alıp ona göre davranmalıyız.

-SON-

YORUMLAR

BLOGGER: 1
  1. eğitimin en yüce sonucu hoşgörüdür ilgili bir kompozisyon yazarmisınız

    YanıtlaSil

Ad

HİKAYELER,3,KOMPOZİSYON,30,ŞİİRLER,1,
ltr
item
Kısa Kompozisyon Örnekleri: Eğitimin Önemi ile İlgili Kompozisyon
Eğitimin Önemi ile İlgili Kompozisyon
https://1.bp.blogspot.com/-Dj2bj9HWkSY/YAMUSpU3knI/AAAAAAAAATw/SKEiIfn0T5gquzdG0nNY1Edmd6C21oOzACLcBGAsYHQ/w320-h180/egitim-ile-ilgili-kompozisyon.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-Dj2bj9HWkSY/YAMUSpU3knI/AAAAAAAAATw/SKEiIfn0T5gquzdG0nNY1Edmd6C21oOzACLcBGAsYHQ/s72-w320-c-h180/egitim-ile-ilgili-kompozisyon.jpg
Kısa Kompozisyon Örnekleri
https://www.kisakompozisyon.com/2021/01/egitimin-onemi-ile-ilgili-kompozisyon.html
https://www.kisakompozisyon.com/
https://www.kisakompozisyon.com/
https://www.kisakompozisyon.com/2021/01/egitimin-onemi-ile-ilgili-kompozisyon.html
true
3415939617036175332
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content