Temizlik ile İlgili Kompozisyon

 Merhaba site takipçilerimiz. Temizliğin önemi ile ilgili iki kompozisyon yazdık. dileyen kısa kompozisyonu, dileyen uzun kompozisyonu okuya...

 Merhaba site takipçilerimiz. Temizliğin önemi ile ilgili iki kompozisyon yazdık. dileyen kısa kompozisyonu, dileyen uzun kompozisyonu okuyabilir. Kompozisyonlarımıza güzel bir başlık koyup giriş gelişme sonuç bölümleri ile ilgili kurallara da uyduk. İyi okumalar.


TEMİZLİK 

 Temizlik; çevremizin, vücudumuzun ve giysilerimizin temiz yani her türlü kirden arındırma uygulamasına denir. Toplum içindeki her bireyin temiz olması çok önemlidir. Çöplerimizi çevremize değil de geri dönüşüm kutularına veya çöp kovalarına atsak yaşadığımız çevremizin sağlıklı bir ortam olmasına katkı sağlayabiliriz.

 Her birimiz çevremizin bir kısmını temizlesek sağlıklı ve ferah bir ortamda yaşama hakkına sahip oluruz. Bizlerin temiz ve sağlıklı bir ortamda yaşama hakkı vardır, fakat bu hakkımızı kazanabilmek için önce çevremizi temiz tutma sorumluluğumuzu yerine getirmeliyiz. Bu toplum içerisindeki her bireyin görevidir. Bununla ilgili şöyle bir sözümüz vardır;  Herkes evinin önünü süpürürse, bütün şehir temiz olur.

 Giysilerimizi düzenli yıkarsak, düzenli bir şekilde banyo edersek, kişisel bakımımızı yapmayı ihmal etmezsek ve kirli yerlere dokunmazsak veya dokunduktan sonra elimizi sabunla yıkarsak temizlik kurallarına uymuş oluruz ve bilinçli, temiz ve bakımlı bir birey oluruz. Bu yüzden temizliği ihmal etmemeliyiz.

                                                                                      -SON-

 

Temizliğin önemi ile ilgili kompozisyon
Temizliğin Önemi


TEMİZ OLALIM 

 Temizlik önemlidir ve toplumdaki her bireyin yerine getirmesi gereken bir görevdir. Temizlik eşyaları, giysilerimizi, vücudumuzu ve çevremizi kirlerden arındırma yani mikroplarını temizleme uygulamasıdır. Eğer çevremizi temiz tutarsak sağlıklı ve ferah bir ortamda yaşama hakkımızı kullanabilme şansımızı elde edebiliriz. Sağlıklı ve havası temiz bir ortamda yaşamak bizler için önemli bir husustur. Çünkü eğer kirli bir ortamda yaşarsak sağlığımız için çok da iyi olamayabilir.

 Temiz bir yaşam alanında yaşamak için öncelikle çevremizi temiz tutma sorumluluğumuzu yerine getirmeliyiz. Çünkü haklarımız olduğu gibi sorumluluklarımız da vardır ve biz bu görevlerimizi yerine getirmeliyiz. Eğer kimse çevresini temiz tutmayıp çöplerini yerlere atarsa gelecek nesillere kirli ve sağlıksız bir ortam kalır. Aksi takdirde dünyamız çok kirli bir gezegene dönüşür. Sadece çevremizi değil, giysilerimizi ve vücudumuzu da temiz tutmalıyız. Kirlenen giysilerimizi tekrar giymemeli ve yıkamalıyız. Ayrıca kişisel bakımımıza da dikkat etmeliyiz. Bunun için düzenli banyo etmeli, tırnaklarımız uzadığında kesmeli vb. temizliklerimizi ihmal etmemeliyiz.

 Eğer kişisel temizliğimizi yapmazsak, yani bakımsız bir birey olursak çevremizdekiler bizden          çekinirler. Bun da ne bizim için ne de başkaları için iyi bir eylem olmaz. Bu nedenle temiz, bakımlı ve insanlar gördüğünde tiksineceği değil de içini açacağı  biri olmak yaşamımız açısından önemli bir yere sahiptir. Unutmayın; Allah dolu ellere değil, temiz ellere bakar.

-SON-

YORUMLAR

BLOGGER: 1

Ad

HİKAYELER,3,KOMPOZİSYON,30,ŞİİRLER,1,
ltr
item
Kısa Kompozisyon Örnekleri: Temizlik ile İlgili Kompozisyon
Temizlik ile İlgili Kompozisyon
https://1.bp.blogspot.com/-lrMM6SmDA1U/X8PvAXR9wsI/AAAAAAAAAQY/nAcTjy3-wCw1QZIbxHBtKDJwkeNFQQqmQCLcBGAsYHQ/s16000/temizlik-ile-ilgili-kompozisyon.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-lrMM6SmDA1U/X8PvAXR9wsI/AAAAAAAAAQY/nAcTjy3-wCw1QZIbxHBtKDJwkeNFQQqmQCLcBGAsYHQ/s72-c/temizlik-ile-ilgili-kompozisyon.jpg
Kısa Kompozisyon Örnekleri
https://www.kisakompozisyon.com/2020/11/temizlik-ile-ilgili-kompozisyon.html
https://www.kisakompozisyon.com/
https://www.kisakompozisyon.com/
https://www.kisakompozisyon.com/2020/11/temizlik-ile-ilgili-kompozisyon.html
true
3415939617036175332
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content