Yardımseverlik ile İlgili Kompozisyon

Sevgili takipçilerimiz, sizler için giriş gelişme sonuç kurallarına uyarak yazmış olduğumuz yardımseverlik ile ilgili kompozisyonumuzun kıs...

Sevgili takipçilerimiz, sizler için giriş gelişme sonuç kurallarına uyarak yazmış olduğumuz yardımseverlik ile ilgili kompozisyonumuzun kısa ve uzun versiyonu yer alıyor. Beğenmenizi umarız, iyi okumalar dileriz.


yardımseverlik hakkında yazılar
Yardımseverlik


YARDIMSEVERLİK

Yardımseverlik çok güzel bir şeydir. Yardımseverlik her şeyin başında gelir. Eğer yardımseverlik diye bir şey olmasaydı, bu dünya; huzursuz, kargaşalı, öfkeli ve kimsenin kimseyi düşünmediği bir ortam olurdu. Fakat eğer yardımseverliğin çok olduğu bir dünya olsaydı bunun tam tersine; huzurlu, neşeli ve insanların birbirini önemsediği bir ortam olurdu.

Yardımseverlikte asla; saygısızlık, öfke, huzursuzluk, cimrilik ve görgüsüzlük bulunmaz. Çünkü yardımseverlik; bir insanın çevresindeki her canlıya sevgi göstermesi ve yardıma ihtiyaç duyduğunda yardım etmesidir. Yardımseverlik o kadar güzel bir şeydir ki. Yardımsever insanlar çevresindekilere yardım etmeyi çok severler.

Yardımseverler; gerçekten çevrelerindeki insanlara yardım etmeyi severler. Bizler de annemize, babamıza, kardeşimize, abimize ve ablamıza, arkadaşlarımıza kısacası tanıdığımız herkese yardım etmeli ve iyi kalpli davranmalıyız. Unutmayın yardımseverlik demek; insanları üzmek değil insanları mutlu etmektir.

-SON-



YARDIMSEVERLİK ÖNEMLİ

Yardımseverlik çok güzel bir şeydir. Yardımseverlik her şeyin başında gelir. Bizler de yardımsever olmalı ve insanlara sevgiyle yaklaşmalıyız. Yardımseverlikte asla öfke, cimrilik, huzursuzluk ve kötülük bulunmaz. Bunun tam tersine neşe, huzur, iyilik, hoşgörü, paylaşımcılık ve mutluluk bulunur. Bizler de yardımsever olmalı ve yardıma ihtiyaç duyan insanlara sevgiyle yardım etmeliyiz. Örneğin karşıdan karşıya geçmekte olan bir teyzeye veya tekerlekli sandalyesi ile otobüse binmeye çalışan bir amcaya yardım edebiliriz. Ya da annemize, babamıza, kısacası tanıdığımız herkese yardım edebiliriz. Ama bunu severek yapmalıyız. Unutmayın; yardımseverlik demek; yardım etmeyi gerçekten sevmek demektir.

Çevremizdeki insanlara yardım etmeliyiz. Örneğin küçük kardeşimize okuma yazmayı ve neyin doğru, neyin yanlış olduğunu öğrenmesine yardım edebilir. Annemize; yemek yapmada ve ev işlerinde yardım edebilir. Babamıza; tamir işlerinde yardım edebilir. Ablamıza; ona verilen bir sorumluluğu yerine getirmesi için yardım edebilir. Abimize; dışarıda yapması gereken bir iş için yardım edebilir. Arkadaşımıza; ödevlerinde ve sorumluluklarında yardım edebilir. Karşıdan karşıya geçmekte olan yaşlı bir amcaya karşıdan karşıya geçmesi için veya pazardan aldığı eşyaları taşımakta zorlanan bir teyzeye poşetleri taşıması için yardım edebilir ve daha birçok kişinin yardıma ihtiyacı olduğunda yardım edebiliriz.

Annemize, babamıza, ablamıza, abimize, kardeşimize, anneannemize, dedemize, teyzemize, dayımıza, kuzenimize, arkadaşımıza… Kısacası tüm tanıdıklarımıza yardıma ihtiyaç duyduklarında yardım etmeli, fakat bunu severek yapmalıyız. İnsanlar yardımsever insanları severler. Bizler sadece insanlara değil, ayrıca; hayvanlara ve doğaya da yardım etmeliyiz. Örneğin bir kuş yuvasından düşmüşse onu geri yuvasına koymalıyız, ya da bir kedinin ayağı incinmişse ona yardım etmeliyiz. Ama eğer yardım edebileceğimiz durumda değilse onu bir veterinere götürmeliyiz. Doğayı korumalı, ağaçları kesmemeli ve bitkilerle ağaçlara su verip onların bakımını yapmalıyız.


-SON-

YORUMLAR

BLOGGER: 2

Ad

HİKAYELER,3,KOMPOZİSYON,30,ŞİİRLER,1,
ltr
item
Kısa Kompozisyon Örnekleri: Yardımseverlik ile İlgili Kompozisyon
Yardımseverlik ile İlgili Kompozisyon
https://1.bp.blogspot.com/-5vwFkPcq96A/Xt9Lw9FgKiI/AAAAAAAAALc/z2PKPqm_jJoXNB6-BFryNGuvxP-ytMg-wCLcBGAsYHQ/s1600/yard%25C4%25B1m---.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-5vwFkPcq96A/Xt9Lw9FgKiI/AAAAAAAAALc/z2PKPqm_jJoXNB6-BFryNGuvxP-ytMg-wCLcBGAsYHQ/s72-c/yard%25C4%25B1m---.jpg
Kısa Kompozisyon Örnekleri
https://www.kisakompozisyon.com/2020/06/yardmseverlik-ile-ilgili-kompozisyon.html
https://www.kisakompozisyon.com/
https://www.kisakompozisyon.com/
https://www.kisakompozisyon.com/2020/06/yardmseverlik-ile-ilgili-kompozisyon.html
true
3415939617036175332
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content