Saygı ile İlgili Kompozisyon

Sevgili takipçilerimiz, sizler için giriş gelişme sonuç kurallarına uyarak yazmış olduğumuz hayvan sevgisi ile ilgili kompozisyonumuzun kısa...

Sevgili takipçilerimiz, sizler için giriş gelişme sonuç kurallarına uyarak yazmış olduğumuz hayvan sevgisi ile ilgili kompozisyonumuzun kısa ve uzun versiyonu mevcut. Beğenmenizi umarız, iyi okumalar.


Saygı ile ilgili yazılar
Saygı



SAYGI

Saygı; çok önemli bir şeydir. Saygı her şeyin başında gelir. Bizler büyüklerimize saygı göstermeliyiz. Bazı büyükleri sevmesek bile; onlara saygı göstermeliyiz. Unutmayın; saygı gösteren, saygı bulur. Saygının olmadığı bir ortamda; huzursuzluk, öfke, kargaşa ve cimrilik olur. Bu nedenle; çevremizdeki insanlara karşı saygılı davranmalıyız.

Saygının olduğu bir ortamda; huzur, mutluluk ve sevinç bulunur. Bizler tüm büyüklerimize karşı saygılı davranmalı, onlara bağırıp çağırmamalı ve onlara öf bile dememeliyiz. Saygı çok önemlidir. Çünkü eğer; kimse kimseye saygı göstermeseydi; insanların birbirini sevmediği bir yaşam olurdu. Bazı büyüklerimizi hiç sevmesek bile; onlara saygı göstermeliyiz.

Öğretmenimiz bize ders anlatırken veya bir büyüğümüz konuşurken; onların sözünü kesmemeliyiz. Eğer bir konuda fikir alıyorsak; başkalarının düşüncelerine saygı göstermeliyiz. Çevremizdeki insanlarla; sevgi ve saygı içinde olmalıyız. Bu sayede; huzurlu, neşeli, keyifli ve mutlu bir yaşam sürdürebiliriz.

-SON-





SAYGININ ÖNEMİ

Saygı çok önemli bir şeydir. Eğer saygı diye bir şey olmasaydı yaşamımız çok kötü olurdu. Bu nedenle çevremizdeki insanlara sevgi göstermeliyiz. Saygının olmadığı bir ortamda; huzursuzluk, öfke, kargaşa ve cimrilik gibi olumsuz duygular bulunur. Fakat bunun tam tersine; Saygının olduğu bir ortamda; huzur, mutluluk ve sevinç gibi olumlu duygular bulunur. Saygı her şeyden önemlidir bir büyüğümüzü hiç sevmesek bile ona saygı göstermeliyiz. Büyüklerimize öf bile dememeliyiz. Bir büyüğümüz konuşurken onun sözünü kesmemeliyiz. Herhangi bir konuda başkalarında fikir alacaksak; başkalarının düşüncelerine saygı göstermeliyiz. Unutmayın saygı gösteren; saygı bulur.

Bir büyüğümüzün sözünden çıkmamalı ve onların dediklerini yapmalıyız. Bir kişi, sadece insanlara karşı değil; hayvanlara, bitkilere, inançlara ve düşüncelere karşı da saygılı olmalıdır. Saygının bulunmadığı yerde sevgiden söz edilemez bile. Çünkü eğer insanlar birbirlerine saygı göstermezlerse; sevgi de göstermezler. Eğer bir insana bir söz vermişsek sözümüzde durmalıyız ve kimseye tutamayacağımız sözler vermemeliyiz. Eğer ailemiz bize; yerine getirmemiz gereken bir sorumluluk verirse; ailemize saygı göstererek bu sorumluluğu yerine getirmeliyiz. Ailemizi sevmeli saymalı ve onlara her zaman saygı göstermeliyiz. Bizler başka insanların; inançlarına ve giyimlerine saygı göstermeliyiz. Çünkü her insanın kendine özgü insan hakları vardır. Her insan; istediği gibi giyinebilir ve istediği dine inanabilir.

Bizler; insanların inançlarına, giyimlerine, düşüncelerine ve duygularına saygı göstermeliyiz. Her insan istediği inancı seçebilir, istediği gibi giyinebilir ve istediği gibi düşünebilir ve bizlerde bu kişinin yaptıklarına saygı göstermeliyiz. Örneğin; kimse kimsenin düşüncelerine, inancına, giyimine ve duygularına saygı göstermezse bu dünya yaşanamaz bir hale gelir. Bu yüzden saygı çok önemlidir. Bu dünyada eğer saygı olmasa; sevgi de olmaz. Sevgi de olmasa yaşam olmaz. Saygının; bizlerin yaşamı için ne kadar önemli ve değerli bir şey olduğunu unutmamalıyız.

-SON-

YORUMLAR

BLOGGER: 1
  1. Okul için yazdım herkes çok beğendi bunun için teşekkür ediyorum elim yorulsada iyi bir metin

    YanıtlaSil

Ad

HİKAYELER,3,KOMPOZİSYON,30,ŞİİRLER,1,
ltr
item
Kısa Kompozisyon Örnekleri: Saygı ile İlgili Kompozisyon
Saygı ile İlgili Kompozisyon
https://1.bp.blogspot.com/-dqrXz2VY7Lg/Xt9UtWRkx2I/AAAAAAAAAMA/CKwJ7BnjxMcnK7A5GH7GJMMcVPwFiIIOgCLcBGAsYHQ/s320/sayg%25C4%25B1-.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-dqrXz2VY7Lg/Xt9UtWRkx2I/AAAAAAAAAMA/CKwJ7BnjxMcnK7A5GH7GJMMcVPwFiIIOgCLcBGAsYHQ/s72-c/sayg%25C4%25B1-.jpg
Kısa Kompozisyon Örnekleri
https://www.kisakompozisyon.com/2020/06/sayg-ile-ilgili-kompozisyon.html
https://www.kisakompozisyon.com/
https://www.kisakompozisyon.com/
https://www.kisakompozisyon.com/2020/06/sayg-ile-ilgili-kompozisyon.html
true
3415939617036175332
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content