İyilik ile ilgili Hikâye

Sevgili takipçilerimiz, sizler için giriş gelişme sonuç kurallarına uyarak yazmış olduğumuz iyilik ile ilgili hikâyemizi beğenmenizi umarı...

Sevgili takipçilerimiz, sizler için giriş gelişme sonuç kurallarına uyarak yazmış olduğumuz iyilik ile ilgili hikâyemizi beğenmenizi umarız.
 
İyilik ile ilgili yazılar
İyilik



YAŞASIN İYİLİK

Elif, 7. sınıfa giden ve 12 yaşında çok yardımsever bir çocuktur. Yardıma muhtaç olan insanlara yardım eder ve tüm insanlara sevgi gösterir. Örneğin; karşıdan karşıya geçmekte olan yaşlı bir teyzeye yardım eder, satın aldığı eşyaları taşımakta zorlanan bir kişiye yardım eder ve daha birçok kişiye elinden geldiğince her türlü konuda yardım eder.

Elif; hem çok iyi, hem de çok yardımsever bir insandır. Hiçbir insana kötü davranmaz ve herkese sevgiyle yaklaşır. Elif, aynı zamanda insanlara saygı gösterir. Elif; hoşgörülü bir insandır. Büyükleriyle güzel bir şekilde konuşur. Elif, çok iyimserdir. Herkes onu çok sever. En iyisi biz lafı fazla uzatmadan hikâyemize geçelim...

Günlerden bir gün, Elif okuldan dönerken tüm arkadaşlarının evlerine gittiğini, fakat bir arkadaşının okul bahçesinde çok üzgün bir şekilde ağladığını gördü ve arkadaşının yanına gitti. Arkadaşının adı ise Damla idi. Damla, bir gün bisiklet sürerken ayak bileği kırıldığı için yürüyemiyordu. Elif, arkadaşı Damla’ya neden üzgün olduğunu sordu. Damla ilk başta cevap vermedi. Elif bir daha sorunca cevabı; “ Bir şey yok “ oldu. Fakat Elif Arkadaşının bir şeyin onu çok üzdüğünü biliyordu.

Elif, çok ısrar edince, arkadaşı Damla, Artık onu neyin üzdüğünü açıklamaya karar verdi ve sözüne şöyle başladı; “ Beni üzen şey; kimsenin benimle ilgilenmemesi ve beni küçümsemeleri “ dedi. Daha sonra sözüne şu şekilde devam etti:
-Bazı çocuklar ben yürüyemediğim için; benimle alay ediyor, benimle oyun oynamıyor, beni küçümsüyor, beni aralarına almıyor, beni görmezlikten geliyor, benimle ilgilenmiyor, hatta bana kötü davranıyorlar. Bana iyi davranan kişiler sadece ailem ve akrabalarım.

Elif bunun üzerine Damla’ya:
-Bir çözüm yolu bulup sana iyi davranmalarını sağlayacağım. Dedikten sonra Damla'nın yanından ayrıldı. Ertesi sabah okula geldiğinde; yanında bir afiş getirmişti. Bu afişte; Bir etkinlik düzenlendiği yazıyordu. Evet, evet! Doğru bildiniz. Bu etkinliği Elif düzenlemişti. Bazın insanlardan yardım alarak bunu başarmıştı. Etkinlikte uygulanacak şey; 2 saat boyunca tekerlekli sandalyede oturmak ve yapacağımız işleri yürümeden yapmaktı. Bu sayede Damla'nın nasıl yaşadığını anlayacaklar ve Damla’ya artık iyi davranacaklardı. İsteyen herkes bu etkinliğe katılabilecekti.

Elif, bu afişi okulun farklı yerlerindeki duvarlara astı. Etkinliğin yapılacağı gün gelince birçok çocuk Konferans Salonu’na toplanmıştı. Tekerlekli sandalyeler; etkinliğe katılan tüm çocuklara yetmediği için bu etkinlik yaklaşık 6 gün sürdü. Etkinlik tamamen bittikten sonra; çocuklar artık Damla ile oyunlar oynuyor, onunla alay etmiyor, ona iyi davranıyor ve onu küçük görmüyor ve onunla ilgileniyorlardı. Damla bunun üzerine çok sevinmişti. Bunların hepsi Elif sayesinde olmuştu. Elif’in; ailesi, akrabaları, öğretmenleri ve öğretmenleri Elif’i tebrik ettiler ve Elif ile Damla mutlu bir şekilde hayatlarını sürdürmeye devam ettiler.

-SON-

YORUMLAR

BLOGGER: 1

Ad

HİKAYELER,3,KOMPOZİSYON,30,ŞİİRLER,1,
ltr
item
Kısa Kompozisyon Örnekleri: İyilik ile ilgili Hikâye
İyilik ile ilgili Hikâye
https://1.bp.blogspot.com/-2Ypao450DCc/Xt9YmmYVa-I/AAAAAAAAAMk/4p7ALEhSjOkdSk9Syl8FXhSW1AUDAgvewCLcBGAsYHQ/s320/lll.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-2Ypao450DCc/Xt9YmmYVa-I/AAAAAAAAAMk/4p7ALEhSjOkdSk9Syl8FXhSW1AUDAgvewCLcBGAsYHQ/s72-c/lll.jpg
Kısa Kompozisyon Örnekleri
https://www.kisakompozisyon.com/2020/06/iyilik-ile-ilgili-hikaye.html
https://www.kisakompozisyon.com/
https://www.kisakompozisyon.com/
https://www.kisakompozisyon.com/2020/06/iyilik-ile-ilgili-hikaye.html
true
3415939617036175332
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content