Mevsimler ile İlgili Kompozisyon

Sevgili okurlarımız, sizler için mevsimler konulu güzel bir kompozisyon yazdık. Mevsimlerin güzelliklerini ve özelliklerini okumak için yaz...

Sevgili okurlarımız, sizler için mevsimler konulu güzel bir kompozisyon yazdık. Mevsimlerin güzelliklerini ve özelliklerini okumak için yazımızın tamamını okuyun lütfen. Sizler de mevsimler hakkında yazılar yazarak yorum bölümünden paylaşabilirsiniz.
 
mevsimler hakkında yazılar
Mevsimler

HER MEVSİM GÜZELDİR

Mevsimler; ilkbahar, yaz sonbahar ve kış olmak üzere dörde ayrılır. Her mevsim, farklı doğa olayları yaşanır, farklı meyve ve sebzeler yetişir. Her bir mevsimin kendisine has güzellikleri ve bazı olumsuz yanları vardır. Ama biz onları iyi yönleri ile de kötü yönleri ile de seviyoruz. Gelin şimdi mevsimlerle tanışalım.

İlkbahar... Çoğu insana göre en güzel mevsim... İlkbahar mevsiminin ayları; Mart, Nisan ve Mayıstır. İlkbahar mevsiminde havalar; ne sıcak olur, ne de soğuk, tam ayarında yani ılık olur. Mart ayının besinleri; havuç, ıspanak, pırasa ve brokolidir. Nisan ayının besinleri; bakla, erik, kuşkonmaz ve enginardır. Mayıs ayının besinleri ise; kiraz, erik, çilek, enginar, soğan, bakla, kuşkonmaz ve sarımsaktır.

Yaz mevsimi, özellikle öğrenciler için en sevilen mevsimdir; çünkü bu mevsimde okullar tatil olur ve öğrenciler tüm yorgunluklarını atarlar. Ayrıca deniz keyfi çıkarmanın da tam zamanıdır. Yaz mevsiminde bazen sıcaklardan bunalsak da bu mevsimin de kendine göre birçok güzelliği vardır. Haziran, Temmuz ve Ağustos, yaz mevsimini oluşturan aylardır. En güzel meyveler bu mevsimde yetişmektedir. Örneğin yazın sıcağında yenen soğuk bir karpuz her şeye değer. Elbette çocuklar için dondurmanın da ayrı bir önemi vardır bu mevsimde.

Sonbahar, doğanın yavaş yavaş dinlenmeye, uykuya geçtiği mevsimdir. Ağaçlar artık meyvelerini vermiş, iyi bir dinlenmeyi hak etmiştir. Bu nedenle üzerindeki yükü yani yaprağı yavaş yavaş atmaya başlarlar. Sonbahar manzaralarına doyum olmaz. Bir ormana baktığınızda tüm renklerin her tonunu görebilirsiniz. Artık o bunaltıcı sıcaklar bitmiş, yağışlar da yavaş yavaş başlamıştır. Eylül, Ekim ve Kasım aylarını kapsayan sonbahar mevsimi aynı zamanda kışın başlangıcıdır. Bu mevsimde yetişen nar ve ayvaya doyum olmaz.

Kış mevsimi... Doğa nihayet derin bir uykuya daldı. Artık kış ayları olan Aralık, Ocak ve Şubat boyunca ağaçlarda candan eser olmayacak. Onlar, artık sonraki dönem için dinlenmeye geçiyor ve güçlerini topluyorlar. Kar ile oynamak isteyenler için en güzel mevsim kıştır. Bir sabah camdan dışarı bakıp da etrafı bembeyaz görmek gibisi yoktur. O bembeyaz karlar tıpkı bir rüyayı andırır. Çocuklar doyasıya oynar, kardan adam yaparlar. Hastalanmamak için mevsimin meyveleri olan portakal ve mandalinadan bol bol yerler.

Her mevsimin kendine has güzellikleri vardır. Bazen sıcaklardan, bazen soğuklardan, bazen sürekli yağan yağmurlardan şikâyet etsek de aslında hiçbir mevsimden vazgeçemeyiz. Türkiye, mevsimler konusunda çok şanslı bir ülke. Çünkü ülkemizde dört mevsimi de doyasıya yaşayabiliyoruz.


-SON-

YORUMLAR

Ad

HİKAYELER,3,KOMPOZİSYON,30,ŞİİRLER,1,
ltr
item
Kısa Kompozisyon Örnekleri: Mevsimler ile İlgili Kompozisyon
Mevsimler ile İlgili Kompozisyon
https://1.bp.blogspot.com/-burTBgHEK88/Xr2u2yMMnXI/AAAAAAAAAJI/DDqo4uRa0YESyNUY_mOHIjE6zLdUDHGjgCLcBGAsYHQ/s320/mevsimler-.jpeg
https://1.bp.blogspot.com/-burTBgHEK88/Xr2u2yMMnXI/AAAAAAAAAJI/DDqo4uRa0YESyNUY_mOHIjE6zLdUDHGjgCLcBGAsYHQ/s72-c/mevsimler-.jpeg
Kısa Kompozisyon Örnekleri
https://www.kisakompozisyon.com/2020/05/mevsimler-ile-ilgili-kompozisyon.html
https://www.kisakompozisyon.com/
https://www.kisakompozisyon.com/
https://www.kisakompozisyon.com/2020/05/mevsimler-ile-ilgili-kompozisyon.html
true
3415939617036175332
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content