Hayallerim Konulu Hikaye (Öykü)

Merhaba, sizler için hayallerimiz ile ilgili güzel bir öykü yazdık. Öyküyü yazarken, hikaye metin türünde bulunması gereken serim düğüm çö...


Merhaba, sizler için hayallerimiz ile ilgili güzel bir öykü yazdık. Öyküyü yazarken, hikaye metin türünde bulunması gereken serim düğüm çözüm bölümlerini tam olarak oluşturduk. Gelecek ile ilgili hayallerim hikayesini beğenmenizi umarız.
hayallerim ile ilgili hikaye
Hayalimdeki Dünya



YENİ DÜNYAM

   Elizan, 4. Sınıf öğrencisiydi. Kafasına takılan bazı sorunlar vardı. Bu sorunlar ise insanlar arasındaki savaşlardı. İnsanların teknolojiyi geliştirmek yerine savaş silahlarını geliştirmeye çalışması da bu sorunlar arasındaydı. Büyüyünce bu savaşları durdurup dünyayı temiz tutup canlıları korumayı hedefliyordu.

   Dünya artık tertemiz ve teknolojik olarak gelişmiş bir yer olacaktı. Elizan, yaşam alanlarını korumak için elinden geldiğince çabalıyordu. Aradan yıllar geçmişti. Elizan çalışmalarının meyvesini almış ve yaşadığı ülkenin başkanı olmuştu. Elizan, insanlar arası savaşları sona erdirmek için elinden gelen her şeyi yapıyordu. Nihayet bunu başardı ve dünyadaki savaşları sona erdirdi.

   Tıp ve teknoloji yavaş yavaş gelişmeye ve tüm hastalar şifa bulmaya başlıyordu. Elizan artık bir ‘’çevre koruma lideri’’ olarak tanınıyordu. Hava kirliliği azalmış, doğa sanki uykusundan yeniden uyanmıştı. Savaşlar bitmiş, teknoloji gelişmiş ve bu olaylardan sonra Elizan amacına ulaşmıştı. Çok çabalamıştı ve bu çabaları sonucunda dünya onun istediği gibi değişmişti. İnsanlar artık birbirlerini seviyor, diğer canlıları ve çevreyi de koruyorlardı. Herkes birbirine gülümsüyor ve mutluluk içinde yaşıyordu.

   Elizan çok mutluydu. Bu başarısını güzel bir etkinlikle kutlamak istiyordu. Güzel bir ilkbahar sabahı, güneşli bir havada etkinliğini gerçekleştirecekti. Bu etkinlikte insanlar, doğaya fidan dikecekler ve herkes bir fidan sahibi olacak, bu fidanın sorumluluğunu üstlenecekti. İnsanlar artık düşünerek hareket eden ve çevreyi koruyan insanlar olacaktı. Elizan bu nedenle çok mutluydu.

   Her şey Elizan'ın dediği gibi oldu. Etkinliğe katılan herkesin bir fidanı olmuştu. İnsanlar çevreyi yok etmiyor ve yaşam alanlarını koruyorlardı. Doğa gittikçe güzelleşiyordu. Aradan epey zaman geçti. İnsanlar fidanlarını suluyor ve her türlü bakımını yapıyordu. Birkaç sene dolmadan bu fidanlar büyüdü ve kocaman yemyeşil bir orman oluştu. Bu ormanda tüm yaban hayvanları mutluluk içinde yaşıyordu. Bu ormanın adı ‘’Dayanışma Ormanı’’ oldu.

   Ormanda çiçekler, böcekler ve yaban hayvanları neşeyle yaşıyordu. İnsanlar artık şehirde zaman geçirmekten vazgeçmiş, doğaya çıkıp yürüyüşler yapıyor ve doyasıya eğleniyorlardı. İnsanlar hallerinden çok memnunlardı. Doğayla iç içe olmanın mutluluğunu yaşıyorlardı. Artık tüm insanlar birer çevreciydi.

   Baharda ağaçlar çiçek açıyor o güzel kokular etrafa saçılıyor ve kuşlar en güzel şarkılarını söylüyordu. Elizan amacına ulaştığı için çok mutluydu. Adeta hayalindeki yeni dünyayı yeniden kurmuştu.

-SON-

YORUMLAR

Ad

HİKAYELER,3,KOMPOZİSYON,30,ŞİİRLER,1,
ltr
item
Kısa Kompozisyon Örnekleri: Hayallerim Konulu Hikaye (Öykü)
Hayallerim Konulu Hikaye (Öykü)
https://1.bp.blogspot.com/-gimNCqwo5N0/Xrhnnx42NVI/AAAAAAAAAIQ/qRgHUjk4tdgPxRt3zFqIEJs2TSICz3XFwCLcBGAsYHQ/s320/hayallarim.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-gimNCqwo5N0/Xrhnnx42NVI/AAAAAAAAAIQ/qRgHUjk4tdgPxRt3zFqIEJs2TSICz3XFwCLcBGAsYHQ/s72-c/hayallarim.jpg
Kısa Kompozisyon Örnekleri
https://www.kisakompozisyon.com/2020/05/hayallerim-konulu-hikaye-oyku.html
https://www.kisakompozisyon.com/
https://www.kisakompozisyon.com/
https://www.kisakompozisyon.com/2020/05/hayallerim-konulu-hikaye-oyku.html
true
3415939617036175332
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content