Bilgisayarın Yararları ve Zararları Hakkında Kompozisyon

Sizler için giriş gelişme sonuç kuralına uyarak yazmış olduğumuz bilgisayarın yararları ve zararları hakkında kompozisyonumuzun kısa ve uzu...

Sizler için giriş gelişme sonuç kuralına uyarak yazmış olduğumuz bilgisayarın yararları ve zararları hakkında kompozisyonumuzun kısa ve uzun versiyonu mevcut. Beğenmenizi umarız, iyi okumalar.
bilgisayarın yararları ve zararları ile ilgili yazılar
Bilgisayarın Yararları ve Zararları

BİLGİSAYARIN YARARLARI VE ZARARLARI

Bilgisayarın yararları; bizleri her türlü konuda bilgilendirebilmesi, başkaları ile İnternet üzerinden iletişim kurmamızı sağlayabilmesi, yapmamız gereken bazı işlerimizi İnternet üzerinden yerine getirebilmesi, video kanallarından ders, müzik, eğlence vb. konularda videolar izleme imkânı sunabilmesi, satın alacağımız ürünleri oturduğumuz yerden sipariş vermemizi sağlayabilmesi ve bilgilerimizi başkaları ile paylaşma imkânı sunabilmesidir.

Bilgisayarın zararları; radyasyon yaydığı için, uzun süre önünde durursak göz sağlığımızı bozabilmesi ve cilt sağlığımızın olumsuz etkilenmesine yol açabilmesi, dikkat dağınıklığına yol açabilmesi ve derslerimizde geri kalmamıza neden olabilmesidir. Bu nedenle bilgisayar başında çok uzun süre durmamalı ve bilgisayara girdiğimiz zaman da ara sıra gözümüzü dinlendirmeliyiz. Eğer bunların hiçbirini yapmazsak çeşitli hastalıklara yakalanabiliriz. Bu nedenle bilgisayar başında çok uzun süre durmayalım ve ara sıra mola verip beynimizi ve gözlerimizi dinlendirmeliyiz.

Bilgisayarın yararlarından faydalanalım, zararlarından kaçınalım. Bilgisayar başında uzun süre durmayıp, merak ettiğimiz konuları araştıralım. Bilgisayarı faydalarından yararlanmak için kullanalım. Bilgisayarın zararlarından olumsuz etkilenmemek için kurallara uymalıyız. Bilgisayara girmek için kendimize bazı saatler belirleyelim ve hep o saatlerde bilgisayara girelim.
-SON-



BİLGİSAYARI DOĞRU KULLANIYORUM

Ben bilgisayarı doğru şekilde, yani amacına uygun şekilde kullanıyorum ve bilgisayarın faydalarından yararlanarak kullanıyorum. Örneğin bilgisayardan; merak ettiğim konuları araştırıyor, müzik dinliyor, ders çalışıyor ve bilgilerimi başkaları ile paylaşıyorum. Bilgisayarı planladığım zaman dilimleri arasında kullanıyor ve ara sıra mola verip biraz dinleniyorum. Bilgisayara girme saatim dolunca bilgisayarı kapatıyor ve gereğinden fazla kullanmıyorum. Geç saatlere kadar bilgisayarla uğraşmıyor ve zamanımı verimli kullanıyorum. Örneğin bilgisayardan boş şeylere bakacağıma ders çalışıyorum ve bunların tümünü uygulayarak teknoloji bağımlılığından uzaklaşmış oluyorum.

Bilgisayarın yararları olduğu gibi zararları da vardır. Örneğin bilgisayarın zararları; uzun süre önünde kalmamız sonucu, yaydığı radyasyondan dolayı cilt ve göz sağlını olumsuz etkileyebiliyor ve bununla da kalmayıp çeşitli hastalıklara yol açabiliyor, baş ağrısına ve strese yol açabiliyor, uykusuzluğa yol açabiliyor ve uyku düzenini de bozabiliyor, çocukların hayal kurma yeteneğini ortadan kaldırabiliyor ve insanı dışa dönük bir insan olmasına yol açabiliyor. Bu nedenle bilgisayarı doğru kullanmalı ve çok gerek olmadıkça kullanmamaya özen göstermeliyiz. Bilgisayarın zararlarını ve yararlarını artık öğrendiniz. Eminim ki bunları okuduktan sonra sizlerde bilgisayarı doğru kullanacaksınız.

Bilgisayarın yararları ve zararları bunlar. Sizlerde bilgisayarı elinizden geldiğince doğru kullanın ve bilgisayarın zararlarına maruz kalmayın. Bilgisayarı amacına göre kullanın. Bilgisayarı boş işler için kullanırsanız hem zamanınız boşa gider hem de bilgisayarı amacına göre kullanmamış olursunuz. Fakat eğer bilgisayarı doğru kullanırsak hem zamanımız boşa gitmemiş olur ve yeni bilgiler öğreniriz, hem de bilgisayarı amacına göre kullanmış oluruz.

-SON- 

YORUMLAR

Ad

HİKAYELER,3,KOMPOZİSYON,30,ŞİİRLER,1,
ltr
item
Kısa Kompozisyon Örnekleri: Bilgisayarın Yararları ve Zararları Hakkında Kompozisyon
Bilgisayarın Yararları ve Zararları Hakkında Kompozisyon
https://1.bp.blogspot.com/-Qzegp-unCXY/XrHEz7ahpDI/AAAAAAAAAHQ/xQvDcxkuIq8hThcmZSeZ7saae27QBsEWACLcBGAsYHQ/s1600/bilgisayar-.JPG
https://1.bp.blogspot.com/-Qzegp-unCXY/XrHEz7ahpDI/AAAAAAAAAHQ/xQvDcxkuIq8hThcmZSeZ7saae27QBsEWACLcBGAsYHQ/s72-c/bilgisayar-.JPG
Kısa Kompozisyon Örnekleri
https://www.kisakompozisyon.com/2020/05/bilgisayarn-yararlar-ve-zararlar.html
https://www.kisakompozisyon.com/
https://www.kisakompozisyon.com/
https://www.kisakompozisyon.com/2020/05/bilgisayarn-yararlar-ve-zararlar.html
true
3415939617036175332
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content