Doğa Sevgisi ile İlgili Kompozisyon

Sizler için giriş gelişme sonuç kurallarına uyarak yazmış olduğumuz doğa sevgisi ile ilgili kompozisyonun kısa ve uzun versiyonu mevcut. Be...

Sizler için giriş gelişme sonuç kurallarına uyarak yazmış olduğumuz doğa sevgisi ile ilgili kompozisyonun kısa ve uzun versiyonu mevcut. Beğenmenizi umarız, iyi okumalar.
doğa sevgisi yazıları
Doğa Sevgisi


DOĞA SEVGİSİ

Doğa çok güzeldir. Doğada çiçekler, böcekler ve çeşitli canlılar yaşar. Doğa olmasaydı hiçbir canlı yaşayamazdı. Doğada her yana çiçek kokuları yayılır. Doğayı yok etmemeliyiz.  Çünkü doğa sadece biz insanların değil, bitki ve hayvanlarında barındığı yerdir. Doğa sağlığımıza iyi gelir. Doğada temiz hava alır ve güneşleniriz. Doğada çiçekler, böcekler, ağaçlar ve hayvanlar bulunur. Doğayı sevmeli ve zarar vermemeliyiz. Unutmayın doğaya zarar verirseniz, hem kendinize hem de doğadaki tüm canlılara zarar vermiş olursunuz.

Doğada insanın içine bir ferahlık gelir. Mis gibi kokular gelir her taraftan. Kuşlar cıvıldar, arılar bal yapar. İlkbaharda ağaçlar çiçek açar, kışın yapraklarını döker. Doğanın dengesi çok büyüleyicidir. Bir de herkesin bildiği gibi besin zinciri vardır. Doğada sayılamayacak kadar çok canlı vardır. Örneğin bir çay kaşığı toprakta, en fazla bu dünyadaki insan sayısı kadar çok canlı vardır. Ara sıra doğaya gitmeliyiz. Böylelikle daha dinç ve daha sağlıklı oluruz. Doğadaki ağaçları kesmemeli, onları korumalıyız.

Doğa, akıl alamayacak sürprizlerle doludur. Doğaya nasıl davranırsanız o da size aynı şekilde karşılık verir. Örneğin bir fidana kötü sözler, diğer fidana ise iyi sözler söylerseniz; kötü sözler söylediğiniz fidan kurur ve iyi sözler söylediğiniz fidan ise daha güzel büyür. Doğayla iç içe olmak insanı mutlu eder ve insana her şeyi unutturur. Doğayı görmemezlikten gelmemeliyiz. Doğayı sevmeli ve birçok yerde ağaçlandırma yapmalıyız. Doğa dünyadaki bütün canlıların yaşam kaynağıdır. Unutmayalım biz doğayı korudukça doğa da bizi korur.

-SON-


YAŞAM KAYNAĞIM: DOĞA

Ben doğayı çok severim. Doğayla iç içe olunca bütün sorunlarımı unuturum. Doğaya çıkınca çok mutlu olurum. Doğayı korur ve birçok yerde ağaçlandırma yaparım. Doğa bazen beni inanılmaz sürprizlerle karşılar. Doğanın dengesi olağanüstüdür. Doğada ki besin zinciri de bir o kadar dikkat çekicidir. Herkesin bildiği gibi doğada; çiçekler, ağaçlar ve çeşitli bitkiler bulunur. Bunların yanı sıra doğada böcekler ve hayvanlar da yaşar. Doğa insanı daha dinç ve daha sağlıklı yapar. Bizler doğaya nasıl davranırsak onlar da bize aynı şekilde karşılık verir. Örneğin bir elmaya kötü sözler, diğer elmaya ise iyi sözler söylerseniz; kötü sözler söylediğiniz elma çürür ve iyi sözler söylediğiniz elma ise daha güzel olgunlaşır.

Doğada sayılamayacak kadar çok canlı yaşar. Örneğin bir çay kaşığı toprakta, en fazla bu dünyadaki insan sayısı kadar çok canlı vardır. Doğayı sevmeli ve zarar vermemeliyiz. Unutmayın doğaya zarar verirseniz, hem kendinize hem de doğadaki tüm canlılara zarar vermiş olursunuz. Doğayı görmemezlikten gelmemeliyiz. Doğayı korumak tüm vatandaşların görevidir. Unutmayın doğa insan olmadan da yaşar; ama insan doğa yok olduktan sonra yaşayamaz. Doğayı sevelim, koruyalım. Doğa yok olursa bütün canlılar yok olur. Doğaya beton evler yapmak yerine doğal yaşam alanları yaparsak, doğadaki ağaçları kesmenin aksine birçok yerde ağaçlandırma yaparsak ve doğayı sevip korursak bu dünya çok güzel bir yer haline gelir.

Doğanın canlılara çok faydası vardır. Sağlığımız için sık sık doğaya çıkmalı ve güneşlenmeliyiz. Hava, su, toprak ve güneş bizim yaşamamız için gereken temel kavramlardır. Biz doğayı seversek doğa da bizleri sever. Örneğin kurumak üzere olan bir ağaca su verip güzel sözler söylersen o ağaç da buna karşılık sana güzel meyveler verir. Fakat ağacı görmezden gelip ağaca su vermezsen o ağaç kuruyup gider. İşte doğanın dengesi de böyledir. Akıl almaz güzelliklerle doludur. Doğa demek yaşam demektir. Yani eğer doğa yok olursa bizler de yok oluruz. Doğayla ilgilenmeli, gereken vatandaşlık görevimizi yapmalıyız. Doğayı korumalı ve sevmeliyiz. Unutmayın doğa bekçi ile değil sevgi ile korunur.

-SON-

YORUMLAR

BLOGGER: 12
  1. çok iyi olmuş teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel olmuş
    çok beğendim

    YanıtlaSil
  3. Süper çok işime yaradı ellerineze sağlık Allah razı olsun hepsinden

    YanıtlaSil
  4. cok guzel olmus cok ictenlikle olmus ellerinize saglık sizin sayenizde odevimi cok cabuk bitirdim

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel olmuş teşekkürler

    YanıtlaSil
  6. Çoooooook uzun ama

    YanıtlaSil
  7. ellerinize sağlık çook işime yaradı

    YanıtlaSil
  8. çooook güzel ellerinize sağlık teşekkürler

    YanıtlaSil
  9. Çok işime yaradı teşekkürler

    YanıtlaSil

Ad

HİKAYELER,3,KOMPOZİSYON,30,ŞİİRLER,1,
ltr
item
Kısa Kompozisyon Örnekleri: Doğa Sevgisi ile İlgili Kompozisyon
Doğa Sevgisi ile İlgili Kompozisyon
https://1.bp.blogspot.com/-kVC-76nK5nA/XqnHWqmeO4I/AAAAAAAAAF8/cH8sdvhGOdAZm0k_0ffHnb1dFkx-V885QCLcBGAsYHQ/s320/doga-sevgisi.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-kVC-76nK5nA/XqnHWqmeO4I/AAAAAAAAAF8/cH8sdvhGOdAZm0k_0ffHnb1dFkx-V885QCLcBGAsYHQ/s72-c/doga-sevgisi.jpg
Kısa Kompozisyon Örnekleri
https://www.kisakompozisyon.com/2020/04/doga-sevgisi-ile-ilgili-kompozisyon.html
https://www.kisakompozisyon.com/
https://www.kisakompozisyon.com/
https://www.kisakompozisyon.com/2020/04/doga-sevgisi-ile-ilgili-kompozisyon.html
true
3415939617036175332
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content