Çocuk Sevgisi ile İlgili Kompozisyon

Sizin için çocuk sevgisini anlatan güzel kompozisyonlar yazdık. Hem uzun hem kısa versiyonu mevcut. Başlık  ve giriş gelişme sonuç bölüm...


Sizin için çocuk sevgisini anlatan güzel kompozisyonlar yazdık. Hem uzun hem kısa versiyonu mevcut. Başlık ve giriş gelişme sonuç bölümleri bulunan bu yazımızı beğenmenizi umarız, iyi okumalar.


Çocuk sevgisi ile ilgili kompozisyon
Çocuk Sevgisi




ÇOCUK SEVGİSİ

Çocuklar çok masumdurlar. İyi kalpli paylaşımcı ve yardım severdirler. Çocuklar melektirler. Onlar saf ve temiz kalplidirler. Çocuklar merhametlidirler. Onlarda hiç kötülük yoktur. Çocukların eğlenmeye ihtiyaçları vardır. Çocuklara sevgiyle yaklaşmalı, onları üzecek davranışlarda bulunmamalıyız. Çocuklar dünyanın en saf ve en suçsuz insanlarıdır. Çocuklar çok tatlıdırlar. Onları sevmeliyiz.

Çocukları eğitmeliyiz. Onlara yanlış davranışların kötü olduğunu, nasıl davranmaları gerektiğini öğretmeliyiz. Çocuklar bazen hata yapabilirler fakat onlar hatalarından ders alırlar. Bu nedenle onları azarlamamalıyız. Çocuklarla onların dilinde konuşmalıyız. Çocuklarla oyun oynamalıyız. Çocuklar düşe kalka büyürler. Çocukları iyi eğitmeli, yanlış olan davranışları yapmaması gerektiğini öğretmeliyiz.

Çocukları sağlıklı büyütmeliyiz. Zararlı yiyecekleri çocuklara vermekten kaçınmalıyız. Unutmamalıyız ki çocukların sağlığı her şeyden daha önemlidir. Çocuklar hastalandığında onlarla ilgilenmeliyiz. Onlara yeni giysiler almalı, onları sağlıklı beslemeliyiz. Çocukları sevmeli, onlara şefkat göstermeliyiz. Çocukları iyi eğitmeliyiz. Onların ihtiyaçlarını ve isteklerini karşılamalıyız.

-SON-




GELECEĞİMİZ ÇOCUKLAR

Ben çocukları çok seviyorum. O kadar masumlar ki anlatamam. Bence onlar hiçbir suç işlememiş melek gibiler. Mesela ben çocuğuma bakar, hasta olduğunda onunla ilgilenir, ona yeni giysiler alır ve yapabildiğim kadar onu sağlıklı beslemeye çalışırım. Çocuklara şefkatle yaklaşır ve onları azarlamam. Çünkü onlar daha çocuklar. Henüz neyin doğru ve neyin yanlış olduğunu bilmiyorlar. Çocuklar yaptıkları her hatadan bir ders çıkarır. Onlar düşe kalka büyürler. Çocuklar geliştikçe yeni bilgiler öğrenip, bu bilgileri daha iyi kavrarlar. Çocuklar masumdurlar. Onlar büyüklerinden nasıl görmüşlerse öyle davranırlar. Çocukların ihtiyaçları karşılanmalı ve uygun görülen istekleri de yerine getirilmelidir.

Çocuklarla iyi anlaşmalı, onları azarlamamalıyız. Onlara cesur olmayı, dik durmayı, kendi başının çaresine bakabilmeyi, pes etmeyip yılmamayı ve hiçbir şeyden korkmamayı öğretmeliyiz. Çocuklara yalan söylemenin yanlış bir şey olduğunu öğretmeliyiz. Çocukları üzecek davranışlardan kaçınmalıyız. Onlara doğruyu öğretmeli, onları iyi eğitmeliyiz. Çocukları korkutmamalı ve onları hayata hazırlamalıyız. Çocukları evde sıkmamalı onları özgürce oynayabilmeleri için doğal yaşam alanlarına ve parklara götürmeliyiz. Çünkü çocukların en fazla ihtiyacı olan şey eğlenmektir. Çocuklar bu dünyadaki en saf ve en temiz kalpli insanlardır. Onlar birer masum melektir. Çocukları her zaman mutlu etmeliyiz.

Çocuklar o kadar tatlıdırlar ki onların çoğu sözüne hayır diyemeyiz. Çocukların zararlı şeylere örneğin teknolojiye bağımlı olmamalarına dikkat etmeliyiz. Mesela belirlenen saatler içerisine teknolojiye girse sonra da verilen saat dolunca teknolojinin önünden kalksa çocuğun sağlığı daha iyi olur. Çocuklara istedikleri her şeyin olamayacağını ve elindekilerle mutlu olması gerektiğini öğretmeliyiz. Bu sayede çocuklar elindekilerle yetinip daha fazlasını istemeyecektir. Genellikle kız çocuklar babalarına ve erkek çocuklar ise annelerine daha düşkün olurlar. Annelere ve babalara göre çocuklarının sağlığı her şeyden daha önemidir. Unutmayalım ağaç yaş iken eğilir.

                                                                           -SON-

YORUMLAR

Ad

HİKAYELER,3,KOMPOZİSYON,30,ŞİİRLER,1,
ltr
item
Kısa Kompozisyon Örnekleri: Çocuk Sevgisi ile İlgili Kompozisyon
Çocuk Sevgisi ile İlgili Kompozisyon
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEhrmowMUY0zwm0EFaqNRLZmBJ1GrT6GNZsxs0J7k9mDDg0n0GsxMZkr86ClK5nzqOCaCffJYfcTBJNUCfyqWAuLxQbKTD3A0cbqQGHWkKI_JaGIeSuN6t-EJ1Nyy4VgyyhmdMYdLngEsIzaDDO-OZ04eJ_FEeojcFvLbmXcDGf-DzABl5FJGhV8Ddizpw=w320-h212
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEhrmowMUY0zwm0EFaqNRLZmBJ1GrT6GNZsxs0J7k9mDDg0n0GsxMZkr86ClK5nzqOCaCffJYfcTBJNUCfyqWAuLxQbKTD3A0cbqQGHWkKI_JaGIeSuN6t-EJ1Nyy4VgyyhmdMYdLngEsIzaDDO-OZ04eJ_FEeojcFvLbmXcDGf-DzABl5FJGhV8Ddizpw=s72-w320-c-h212
Kısa Kompozisyon Örnekleri
https://www.kisakompozisyon.com/2020/04/cocuk-sevgisi-ile-ilgili-kompozisyon.html
https://www.kisakompozisyon.com/
https://www.kisakompozisyon.com/
https://www.kisakompozisyon.com/2020/04/cocuk-sevgisi-ile-ilgili-kompozisyon.html
true
3415939617036175332
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content