Ağaç Sevgisi ile İlgili Kompozisyon

Sizler için giriş gelişme sonuç kurallarına uyarak yazmış olduğumuz ağaç sevgisi ile ilgili kompozisyonun kısa ve uzun versiyonu yer alıyor...

Sizler için giriş gelişme sonuç kurallarına uyarak yazmış olduğumuz ağaç sevgisi ile ilgili kompozisyonun kısa ve uzun versiyonu yer alıyor. Beğenmenizi umarız, iyi okumalar.
ağaç sevgisi kompozisyon
Ağaç Sevgisi


AĞAÇ SEVGİSİ

Ağaçlar çok güzeldir; bazı ağaçlar çiçek açar, bazı ağaçlar ise meyve verir. Ağaçlar aynı zamanda verdiğimiz havayı yani karbondioksidi yapraklarına çekerek karbondioksidi oksijene çevirirler. Bu sayede bütün canlılar yaşamını sürdürebilmektedir. Eğer ağaçlar olmasaydı bizler ve tüm canlılar yaşayamazdı. Bu yüzden ağaçları sevmeli ve korumalıyız. Unutmayalım ağaçlar olmasa bizler yaşayamazdık.

Ağaçları kesmemeli ve birçok yerde ağaçlandırma yapmalıyız. Ağaçlar yok olursa; bizler ve tüm canlılar da yok olur. Ağaçlar ayrıca kâğıt üretiminde de kullanılır. Ağaçların olmadığı bir dünyada yaşam olmazdı. Çünkü hem yediğimiz meyveleri ağaçlar sayesinde alıyoruz. Hem de ağaçlar sayesinde nefes alabiliyoruz. Anlayacağınız ağaçlar olmasaydı yaşam olmazdı. Ağaçlar da geceleri bizler gibi karbondioksit verirler.

Ağaçları görmezlikten gelmemeliyiz. Suyunu vermeli ve ağaçlandırma yapmalıyız. Biliyorsunuz ki eğer kimse ağaçlarla ilgilenmezse, yaşamımızın sonu olur. Bu nedenle ormanları yok etmemeliyiz. Bizler ağaçları korursak ağaçlar da bizleri korur. Ağaçlar canlıdır. Zaman geçtikçe onlar da büyür. Ayrıca ağaçlar sayesinde hem erozyon hem de çığ doğal afetlerinin az sayıda can ve mal kaybına yol açtığı da bir gerçektir.

-SON-



OKSİJEN KAYNAĞIM

Ben ağaçları çok severim, hem meyve verirler, çiçek açarlar, hem de oksijen üretirler. Ağaçlar da geceleri bizler gibi karbondioksit verirler. Bu nedenle geceleri uyuduğumuz odada herhangi bir bitki barındırmamalıyız. Ağaçları kesmemeli ve onları korumalıyız. Unutmayın ağaçlar olmasaydı yaşam olmazdı. Bu nedenle ağaçları sevmeli ve birçok yerde ağaçlandırma yapmalıyız. Unutmayalım, ağaçlarla kimse ilgilenmezse ağaçlar yok olur ve ağaçların yok oluşu da bütün canlıların sonu demektir. Ağaçlar sayesinde erozyon ve çığ doğa olaylarının daha az can ve mal kaybına yol açtığı da ayrı bir gerçektir. Unutmamalıyız ki bizler ağaçları korursak ağaçlar da bizleri korur.

Ağaçlar sadece oksijen üretmek ve meyve vermek dışında ayrıca bir de kâğıt üretiminde kullanılmaktadır. Lütfen ormanları yok edip de ağaçları kesmek yerine tam tersine ağaçlandırma yapıp ormanları sevip koruyalım. Bu hepimizin bir görevidir. Ağaçlarla ilgilenmeliyiz. Suyunu vermeli gerektiği zamanlar budamalı ve diğer tüm gereken işleri yapmalıyız. Böylelikle dünyayı çok güzel bir yer haline getirebiliriz. Ağaçlar tüm canlıların verdiği havayı yani karbondioksidi yapraklarına çekerek karbondioksidi, soluduğumuz hava olan oksijene çevirirler. Ağaçlar sayesinde yaşamımızı sürdürebilmekteyiz. Ağaçları küçümsememeli onların canlıların hayatı için çok değerli olduğunu bilmeliyiz.

Ağaçlar bizim ve tüm canlıların yaşamı için çok önemlidir. Ağaçlar meyve verirler, çiçek açarlar, oksijen üretirler ve kâğıt üretiminde kullanılırlar. Ağaçları yok edersek tüm canlıları yok ederiz. Ağaçların olmadığı yerlere ağaçlandırma yapmalı ve ağaçların gerekli bakımlarını yapmalıyız. Ağaçların izim için ne kadar önemli olduğunu unutmamalıyız. Ağaçları sevmeli onlara güzel sözler söylemeliyiz. Çünkü eğer bir ağaca güzel sözler söylersek o ağaç hem daha güzel büyür hem de daha sağlam olur. Ağaçlar sayesinde güzel bir yaşam sürdürebiliyoruz. Fakat eğer ağaçlar olmasaydı yaşamımızın sonu olurdu. Bu nedenle ağaçlar sevelim koruyalım. Ağaçları koru çevreni koru.

-SON-

YORUMLAR

Ad

HİKAYELER,3,KOMPOZİSYON,30,ŞİİRLER,1,
ltr
item
Kısa Kompozisyon Örnekleri: Ağaç Sevgisi ile İlgili Kompozisyon
Ağaç Sevgisi ile İlgili Kompozisyon
https://1.bp.blogspot.com/-5XE5E0rac8I/XqnHh5F5AwI/AAAAAAAAAGE/Aa_9VvVaIOsrG98in83HiDh0ZEXnhYxTQCLcBGAsYHQ/s320/agac-sevgisi.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-5XE5E0rac8I/XqnHh5F5AwI/AAAAAAAAAGE/Aa_9VvVaIOsrG98in83HiDh0ZEXnhYxTQCLcBGAsYHQ/s72-c/agac-sevgisi.jpg
Kısa Kompozisyon Örnekleri
https://www.kisakompozisyon.com/2020/04/agac-sevgisi-ile-ilgili-kompozisyon.html
https://www.kisakompozisyon.com/
https://www.kisakompozisyon.com/
https://www.kisakompozisyon.com/2020/04/agac-sevgisi-ile-ilgili-kompozisyon.html
true
3415939617036175332
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content